fbpx

Vabimo vas na brezplačni seminar

V petek, 12. aprila 2019, od 9.00 do 11.30 ure.

VABIMO VAS NA BREZPLAČNI SEMINAR
Družabne igre kot orodje za učinkovito promocijo

Spoštovani!

Na brezplačnem seminarju boste med drugim izvedeli, kako načrtovati in kako uporabljati družabne igre kot orodje za učinkovito promocijo vaše blagovne znamke ter kako se izogniti najpogostejšim napakam, kako vzpostaviti trajno asociacijo z vašo blagovno znamko skozi družabno igro, kako družabne igre uporabiti za pospeševanje prodaje. V EU je uporaba družabnih iger kot marketinško orodje močan trend. Vsaka blagovna znamka, ki gradi na vrednotah in sporočilu, le-to komunicira tudi skozi lastno družabno igro.

Znanje bo z vami delil tudi mednarodno priznani specialist za načrtovanje in razvoj družabnih iger iz Belgije, Vincent Sélenne.

V EU se letno razvije blizu 5000 novih iger, največji sejem družabnih iger v Essnu (Nemčija), pa je samo lani v štirih dneh obiskalo preko 190.000 obiskovalcev. Po podatkih »market research group NPD« dosega industrija družabnih iger 20% letno rast na globalnem trgu. Še poseben »bum« pa doživljajo igre, namenjene odraslim, podatek iz leta 2016 kaže na neverjetno 138% rast.

Družabne igre so tako postale eden najmočnejših aktivatorjev potrošnikov in izjemno orodje za branding. Razlog, zakaj je temu tako, je v tem, da so igre hkrati poučne in zabavne in dosežejo ne samo nekajsekundno interakcijo s strankami, temveč nekajminutno ali celo večurno interakcijo, kar je z ostalimi promocijskimi aktivnostmi težko doseči. Velika prednost je tudi uporaba igre v daljšem časovnem obdobju. Zato se družabne igre uporabljajo tudi kot promocijska darila, tudi pri poslovnih uporabnikih.

Na kratko iz vsebine programa seminarja:
Kako blagovna znamka gradi na vrednotah, sporočilu, smislu in namenu blagovne znamke s pomočjo družabne igre in tako vzpostavi most s potrošniki in tudi poslovnimi kupci?

1. del: Kako načrtovati družabno igro za lastno blagovno znamko? (Urška Hartman in Vincent Sélenne).
Kakšne mehanike družabnih namiznih iger obstajajo?
Kako izbrati pravo mehaniko družabne namizne igre?
Kako skomuniciramo vrednote blagovne znamke skozi igro?
Didaktični in marketinški vidiki družabnih iger – zakaj so tako močno orodje za »engagement«, grajenje lojanosti in trajne aktivacije z blagovno znamko?
Kako se izogniti najpogostejšim napakam pri tisku? (Če niso izbrani pravi materiali in ni poskrbljeno za testiranje uporabniške izkušnje, igra v praksi ne bo zaživela.)
Kako družabno igro uporabimo za promocijske aktivnosti in »engagement« potrošnikov?
Kaj moramo vedeti pri načrtovanju družabne igre za poslovne uporabnike in kupce?
Kako se testira uporabniška izkušnja pri družabnih igrah?
Lahko družabno igro uporabimo tudi kot promocijsko darilo? Primeri najboljših praks.
Kako načrtujemo družabno igro za različne ciljne skupine?
Razlike med družabnimi igrami za otroke, družine in odrasle – skupne točke in razlike, ki jih je potrebno upoštevati pri načrtovanju igre.
Kako nagovarjamo življenjski slog posameznika skozi družabno igro?
Kako merimo učinke družabnih iger na grajenje ugleda, prepoznavnosti ali pospeševanja prodaje blagovne znamke?
Kako uspešno povezati online in offline družabno igro?
Kako uporabimo družabne igre za pospeševanje prodaje?

2. del: Praktični primeri (Andrej But)
Praktični primeri družabnih iger blagovnih znamk (uporabniška izkušnja, integrirano sporočilo in vrednote blagovne znamke itd.);
Primeri različnih mehanik iger in kako izbrati pravo mehaniko;
Najpogostejše napake pri lansiranju družabne igre.

Kdaj, kje kako?
Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva ulica 13, DVORANA E, petek, 12. aprila 2019, od 9.00 do 11.30 ure. Seminar je brezplačen, potrebna je predhodna prijava.

Izpolnite prijavnico

Za dodatne informacije smo na voljo na tel. št. 040 425 618.

Lepo vas pozdravljamo!

Urška Hartman,
direktorica

P. S.: Predavatelji:
Vincent Sélenne, mednarodno priznani game designer, direktor podjetja Art Of Games, Belgija
Že od leta 1992 se ukvarja z načrtovanjem, razvojem in uporabniško izkušnjo družabnih iger za blagovne znamke. Z načrtovanjem mehanik družabnih iger po meri sporočila, vrednot, namena in smisla blagovnih znamk le-te povezuje na interaktiven način s potrošniki in uporabniki. Tudi na področju poslovnih uporabnikov, kjer družabne igre ugledna mednarodna podjetja uporabljajo kot poslovna darila. S svojo ekipo razvije najmanj eno družabno igro tedensko za blagovne znamke iz Belgije in širšega področja EU.

Urška Hartman, specialistka za načrtovanje družabnih iger
Urška je direktorica podjetja Value Add Games, d. o. o., specializirane založbe za razvoj in izdajo družabnih iger, ki več kot 90 % izdelkov izvozi v tujino. Sodeluje z mednarodno priznanimi vrhunskimi strokovnjaki za razvoj didaktičnih družabnih iger iz univerze Kazimierz Wielki University s Poljske in s Pedagoško fakulteto v Ljubljani.

Andrej But, vodja projektov družabnih iger
Z vami bo delil bogate praktične izkušnje, primere dobrih praks in napak pri lansiranju družabnih iger za marketinške namene. Samo v zadnjih 2 letih je sodeloval pri razvoju 16 družabnih iger po meri naročnikov za slovenski in mednarodni trg.

2019-04-03T13:22:39+00:00
  • sl