fbpx
Igre po naročilu 2020-06-02T23:09:07+00:00

IGRE PO NAROČILU

Value Add Games smo založba, specializirana za razvoj in izdajo družabnih iger.
Poleg produktov iz stalne produkte, ponujamo tudi storitev izdelave družabnih iger po naročilu.

Spodaj si lahko ogledate video posnetek našega Webinarja na temo Družabne igre v promocijske in marketinške namene, ki je potekal v maju 2020. Na posnetku se o teh temah pogovarjata Urška Hartman (Value Add Games) in Blaž Branc (Baltazar Consulting).

Videoposnetek je opremljen z napisi, tako da lahko hitreje poiščete vsebino, ki vas zanima. Med drugim Webinar pokriva naslednje teme:

 • Družabne igre kot poslovna darila. Igrače za odrasle?
 • Kaj sploh lahko promoviramo skozi igro?
 • Konkretni primeri iger za naročnike.
 • Koliko časa traja projekt izdelave igre?
 • Koliko to stane? Kakšne so cene?
 • Kaj lahko dobimo, če imamo manjši budžet?
 • Kaj če želimo veliko naklado in res nizko ceno?
 • Kaj so “klasične igre s twistom”?
 • Kaj je pokazala naša anketa o poslovnih darilih?
 • Kaj se dogaja s prodajo družabnih iger v času pandemije?

KAJ PRAVZAPRAV SO DRUŽABNE IGRE PO NAROČILU?

PRI RAZVOJU SODELUJEMO Z

VRHUNSKIMI IZDELOVALCI

Sodelujemo z mednarodno priznanimi vrhunskimi strokovnjaki. V tesnem sodelovanju smo tudi z univerzo Kazimierz Wielki University s Poljske.

ODLIČNIMI ILUSTRATORJI

Sodelujemo z odličnimi slovenskimi ilustratorji in grafičnimi oblikovalci z bogatim naborom izkušenj.

PROIZVAJALCI IZ EU

Sodelujemo tudi z zanesljivimi proizvajalci iz Evrope, ki so specializirani za tisk namiznih iger, kart in sestavljank.

PRIMERI IGER PO NAROČILU

LJUBLJANSKA BORZA

Izobraževalna družabna igra finančnega opismenjevanja.

INTOURS DMC

Promocijske klasične igralne karte s popolno personalizacijo.

ZALOŽBA DRUŽINA

 Priredba igre Črni Peter.

DRUŠTVO FOCUS

Izobraževalna igra trgovanja na etičen in odgovoren način.

MOS SERVIS d.o.o.

Promocijske, klasične igralne karte z delno personalizacijo.

KAJ PRAVIJO STRANKE?

Želeli smo oblikovati igro, ki bi na sproščen način predstavljala probleme dobavnih verig palmovega olja ter alternative in spodbudila igralce k ukrepanju. Value Add Games ima tako razumevanje kot tudi strokovno znanje za oblikovanje take igre. Poleg tega je to organizacija, kjer smo čutili, da lahko igro sooblikujemo. Prisluhnili so nam in skupaj smo naredili čudovito igro. S sodelovanjem smo bili zelo zadovoljni. V sodelovanje nas je prepričala strokovnost in zagnanost ter široko odprte oči, ki jih imajo zaposleni. Poleg tega nas je prepričala mednarodna komponenta iskanja avtorjev idej ter transparenten proces. Pomembno je bilo tudi, da smo lahko prisostvovali v vseh fazah razvoja igre. Ponovno se bomo odločili za oblikovanje še kakšne igre, takoj ko bo to mogoče. Že sedaj priporočamo dalje.

Živa Kavka Gobbo, predsednica društva Focus

Za sodelovanje z Value Add Games smo se odločili, ker smo želeli našim strankam ponuditi nekaj unikatnega, kvalitetnega in hkrati cenovno primernega. Produkt, ki smo ga prejeli, je ustrezal našim pričakovanjem in s sodelovanjem smo zelo zadovoljni. Za sodelovanje z Value Add Games bi se ponovno odločili in jih zelo priporočamo.

Miran Vene, vodja prodaje, Založba Družina

Namen namizne igre je preko alternativnih metod predstaviti problematiko preprečevanja korupcije in mlade ter mlajše po srcu seznaniti s temeljnimi izzivi in koncepti preprečevanja korupcije. Sodelovanje z Value Add Games smo začeli po tem, ko smo jih izbrali na javnem razpisu v okviru projekta za izdelavo zgoraj omenjene namizne igre. S svojim znanjem in profesionalizmom so nas tekom sodelovanja prepričali in bi z veseljem to sodelovanje ponovili.

Vid Tomić, generalni sekretar Transparency International Slovenia

Pri Value Add Games so klasični komplet kart prilagodili našim željam tako, da karte na kreativni način promovirajo naše storitve, organizacijo dogodkov v Sloveniji, na Hrvaškem in v Črni gori, ter po drugi strani predstavljajo družabno darilo za agente. Na ta način ostanemo blizu njih tudi v domačem okolju, ko se kartajo s prijatelji, družino ali s kolegi v pisarni. Value Add Games so nam zagotovili razvoj igre po naši meri in hkrati zagotavljali kakovostno izvedbo končnega izdelka. Sodelovanje z njimi je potekalo tekoče, Urška nam je bila vedno na voljo, vedno so našli vse odgovore na naša vprašanja in ideje za rešitev naših izzivov – tako v fazi oblikovanja ideje, sodelovanja z oblikovalko in upoštevanjem naše podobe, kot tudi končne proizvodnje izdelka.
Imajo zelo oseben pristop, zagovarjajo kakovost in znajo upoštevati želje, zato se bomo ob priložnosti spet obrnili na njih in jih priporočamo.

Maruša Nučuč, INTOURS DMC

POGOSTA VPRAŠANJA

Mi bi si želeli igro, ki bi bila popolnoma nova, popolnoma prilagojena naši zgodbi, a kljub temu zadosti enostavna za igranje. Lahko to dobimo?

Seveda. Sodelujemo s priznanimi in šolanimi snovalci iger (game designerji) in glede na vaše želje lahko izdelamo novo in izvirno igro, ki bo služila vašim potrebam.

Koliko moramo biti mi kot naročnik vključeni v sam proces? Nam bo to vzelo veliko časa?

Na prvem, informativnem sestanku se pogovorimo o vaših potrebah in željah in na podlagi tega pripravimo dva ali tri neobvezujoče predloge igre.
Če se vam zdi kateri od predlogov zanimiv, se dogovorimo za sodelovanje.

Potek dela je prilagojen naročniku. Nakateri želijo biti bolj vključeni in želijo sodelovati na testiranjih igre in slediti procesu (kar jim omogočimo), spet druge povabimo samo na vmesne predstavitve (dve ali tri), saj nimajo časa za podrobnosti. Pri enostavnih produktih lahko vse potrjujete tudi preko maila.

Naročnik nam mora zagotoviti tudi potrebna gradiva, na katerih igra temelji, da se naši game designerji lahko poglobijo in poučijo o določeni temi (npr. če naročnik želi, da igra pomaga pri učenju otrok finančne pismenosti, mora priskrbeti določene članke, gradiva ipd., ki obravnavajo to specifično temo.).

Koliko časa traja razvoj igre?

Razvoj je seveda odvisen od kompleksnosti. V grobem lahko rečemo od 1 do 6 mesecev. Ko igro razvijemo pa je temu treba dodati še 6 tednov, kolikor si vzamejo proizvajalci, da igro natisnejo in dostavijo

Lahko pri vas naročimo samo tisk že pripravljene namizne igre?

Lahko. Sodelujemo z različnimi proizvajalci iz Evrope, ki tiskajo namizne igre, karte in puzzle, in lahko vam pomagamo, da bo vaša igra pripravljena in natisnjena kvalitetno. Če potrebujete nasvet, se lahko dogovorimo za sestanek in vam pokažemo različne vzorce.

Kakšne so najmanjše količine za tisk?

Količine pod 500 kosov so zelo težko dobavljive in cenovno manj ugodne. Priporočamo tiskanje vsaj 1000 kosov igre.

Ali moram točno vedeti, kakšno igro želimo?

Ni potrebno. To je naše delo. Vi morate vedeti:
– kakšen je osnovni namen igre (npr. promocijski, izobraževalni);
– kako boste igro uporabljali (npr.: delili jo boste strankam, bo darilo za poslovne parterje, igra bo učni pripomoček na delavnicah ali v šoli);
– za katero starostno skupino bo igra oziroma kdo bo končni uporabnik (za mlajše otroke, za srednješolce, družinska igra, igra za starostnike, igra za specifično skupino (npr. ribiče));
– Ali si želite igro “za v žep” ali večjo namizno igro?

Ali ilustracije in drugo slikovno gradivo priskrbite vi?

Sodelujemo z odličnimi ilustratorji in grafičnimi oblikovalci, tako da za vse lahko poskrbimo mi. Tako kot pri oblikovanju igre tudi pri ilustracijah sledimo željam naročnika, z močnim zavedanjem glede končnih uporabnikov, ki bodo igro uporabljali. Če naročnik želi, da vključimo njegove grafične materiale, to tudi storimo.

Mi bi želeli sestavljanko – puzzle in igro Spomin. Nekaj enostavnega, samo da bo naš logo gor. Imate tudi take “instant” rešitve?

Imamo tudi to. 🙂

Pripravili smo karte z vprašanji v terapevtske namene, pa so postale predolgočasne. Lahko iz njih naredite igro?

Lahko. Tudi za nekaj obstoječega vam lahko pripravimo navodila za igro (v bistvu igrificiramo obstoječe materiale) in že imate namesto dolgočasnih vprašanj, nadvse zabavno igro. 😉

Poskrbite tudi za dostavo?

Seveda. Do vaših vrat ali kamorkoli drugam.

ENO UNIKATNO DRUŽABNO IGRO, PROSIM!

Za ponudbo nam pišite na:

ali pokličite:

 • sl
 • en